befratech logo

Reinigingsmiddelen

TCE-Fluid 010 reiniger

TCE-Fluid 010 is een zeer effectieve, krachtig werkzame residu vrij verdampende reiniger. Reinigt de diepste groeven en verwijdert vet, olie, wax, vetresten en corrosie beschermende middelen. TCE-Fluid 010 reinigt ook uitwerpers, matrijzen en opspanplaten en dient tevens als voorbehandeling van delen die gelijmd of gekit dienen te worden.

TCE-Fluid 010 is afgevuld met koolzuur en is, in tegenstelling tot het hoogontvlambare drijfgas koolwaterstof, tot 97% zuivere werkstof gevuld.

Verkrijgbaar in spuitbussen van 500 ml.

TCE-Fluid 015

TCE-fluid  015 reinigt gedurende het proces bij temperaturen tot 80-900C.Is een reiniger voor het verwijderen van hardnekkige polymeer resten aan spuitgiet- en blaasmatrijzen als ook extrusie installaties. Wordt eveneens gebruikt in de verwerking polyester en epoxiharsen.

Verwijderd restmateriaal tijdens productie. Is na het opbrengen na enkele seconden makkelijk te verwijderen of verdwijnt na enkele charges.

Verkrijgbaar in spuitbussen van 400 ml.

TCE-Fluid 050/H1 Power-Cleaner

TCE-Fluid 050/H1 is een residu vrije, snel verdampende reiniger met een enorme oplossingskracht. Door de vrijgave conform de NSF-H1 norm inzetbaar in de levensmiddelen industrie, bijvoorbeeld voor het reinigen van matrijzen en werktuigen waarmee medicijndelen, verpakking voor levensmiddellen of speelgoed vervaardigd worden. Dient ook als smeerhulp voor rubber. Is afgevuld met koolzuurgas en bevat geen hoogontvlambaar vloeibaar gas.

Verkrijgbaar in spuitbussen van 500 ml.

NSF-H1; Reg.nr. 143612

Schnellreiniger-H1 reinigingsspray

Schnellreiniger-H1 verwijdert vetten, oliën, smeerstofresten als ook algemeen in de productie ontstane vervuilingen. In tegenstelling tot bovengenoemde TCE-Fluid 050/H1 verdunt deze ietwat mildere reiniger iets langzamer, echter ook residu vrij. Door de speciale stoffen beschikt het product ook over tijdelijk smerende en kruipende eigenschappen.

Verkrijgbaar in spuitbussen van 400 ml.

NSF-H1

Power-Jet Industriële reiniger

Power-Jet is een uitermate krachtige reiniger die speciaal ingezet kan worden in de kunststof- en metaalverwerkende industrie voor het residu verwijderen van polymeerresten, vetten, oliën, resten van lossing- en korrosiebeschermende middelen. Ook verwijdert Power-Jet etiketten, lijmresten, PTFE- en verfresten.

Power-Jet is tevens een krachtige ontvetter en dient derhalve als voorbereider voor vlakken die gelijmt, bedrukt of beschreven dienen te worden.

Verkrijgbaar in spuitbussen van 600 ml.

Renox-Aktiv werkstukreiniger en etiketten verwijderaar

Renox-Aktiv is een uitermate krachtige en snelwerkende reiniger voor de industrie en ambachten. Naast het reinigen van matrijzen in de spuitgietindustrie is Renox-Aktiv uitemate geschikt voor het verwijderen van etiketten, lijmresten, lakken, inbrandresten en metaalschilfers. Renox-Aktiv wordt gekenmerkt als een universeelreiniger voor alle takken van de industrie.

Leverbaar in spuitbussen van 400 ml.

TCE-090 Schuimreiniger

TCE-090 is een zeer effectieve reiniger die na het opsproeien een vaste, stabiele aktieve schuimlaag vormt. Verwijdert inbrandresten, vet- en olieachtige vervuilingen. Zeer geschikt voor het verwijderen van siliconen (ook uitgeharde). Is waterig, alkalisch en niet bijtend. TCE-090 is een zeer goed alternatief voor sterk lossingsmiddelhoudende reinigers.

Verkrijgbaar in spuitbussen van 500 ml.

HTC-2006 Hot Mold Cleaner

HTC-2006 maakt het mogelijk om materiaalafzettingen en masterbatchresten te reinigen of te verwijderen bij bedrijfstemperaturen van boven +250°C. Hierdoor kan tijdens het proces gereinigt worden zonder dat de matrijs afgekoeld dient te worden of zelfs moet worden uitgebouwd. Dit bespaart tijd en geld.

HTC-2006 heeft een sterk oplossend vermogen tegenover polymeersubstanties, harsen polyolen, waxen, kleurpigmenten als ook niet volledig uitgeharde polymeerwerkstoffen. Het is een uitstekend alternatief voor de klassieke oplosmiddelen als koolwaterstoffen, NMP, Aceton, Butylacetaat of andere polaire oplosmiddelen.

Op kamertemperatuur heeft HTC-2006 zich bewezen als een zeer goed oplosmiddel voor lakken en coatings en als oplosmiddelvrij ontvettingsmiddel.

HTC-2006 onderscheidt zich doordat het vrij is van oplosmiddelen en water, VOC vrij, zonder minerale oliën en een zeer hoog kookpunt/ vlampunt heeft. Is zonder bijtende of irriterende ingrediënten. Bovendien is het geen gevarengoed en niet indentificatie plichtig volgens gevaarstoffen verordening.

Leverbaar in pompverstuivers van 500 ml., jerry cans van 5, 10 en 30 liter en vaten van 200 liter.